• 35. Povestea nespusa a unei revolutii - Andrei Novac
35. Povestea nespusa a unei revolutii - Andrei Novac

35. Povestea nespusa a unei revolutii - Andrei Novac

LibrariaDelfin

Descriere

35 – Povestea nespusa a unei revolutii”, de Andrei Novac, cu ilustratii de Flavia Lupu, este un volum de poezie dedicat celor 35 de ani scursi de la evenimentele tragice pe care le-a traversat Romania in 1989.

1. 166 este numarul oficial al mortilor cazuti intre 16 - 31 decembrie 1989 (conform Europa Libera, care citeaza cercetarile Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989). „Ei au murit pentru libertate in 1989. Comunismul a inceput, a continuat si s-a sfarsit cu sange” este titlul unui articol care apare pe site-ul Europa Libera Romania, in decembrie 2013, si care incearca o cartografiere, in portrete, a chipurilor revolutiei romane.

Numarul 1166 este o statistica, o abstractizare, care ascunde in spatele sau destine si chipuri. Din cele peste 1000 de destine, volumul lansat de Editura Vellant aminteste de 35 dintre cei care au pierit in perioada revolutiei, intr-un exercitiu creativ care incerca sa puncteze cei 35 de ani scursi din decembrie 1989 si pana in 2024.

Cartea contine 35 texte ale lui Andrei Novac, 35 de ilustratii color, semnate de Flavia Lupu, imagini procesate a 35 dintre martirii de la revolutie, la care se adauga cele 35 de descrieri ale conditiilor in care aceste persoane si-au pierdut viata.

Volumul are si o editie de colectie, un numar de 105 carti, incluse in casete, impreuna cu o esarfa de matase semnata de designer-ul Cristian Samfira si cu o lucrare originala a Flaviei Lupu.

Andrei Novac s-a nascut la 1 iulie 1983, in Targu-Jiu. Este laureat al mai multor premii, printre care: Premiul „Mircea Ciobanu”, acordat de Uniunea Scriitorilor din Romania; Premiul pentru Poezie al Revistei „Convorbiri literare”, Iasi, 2019; Premiul „Scriitorul lunii august 2019”, acordat de Uniunea Scriitorilor din Romania; Premiul Special, acordat de Filiala Timisoara a Uniunii Scriitorilor din Romania 2019. Volumul „Regula timiditatii” a fost nominalizat la Premiul „Mihai Eminescu”, acordat de Academia Romana, 2018, iar in 2024 obtine acest premiul pentru volumul Lumea ta/ carnea mea/ oasele noastre. A colaborat in proiectele sale cu mai multi artisti vizuali, muzicieni, actori, printre care si Mircea Cantor, artistul roman care a obtinut unul dintre cele mai prestigioase premii decernate in lumea artei contemporane, respectiv premiul „Marcel Duchamp” decernat de ADIAF - Asociatia pentru Difuzarea Internationala a Artei Franceze.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator