• Legislatia executorilor judecatoresti 2016 - Eugen Huruba
Legislatia executorilor judecatoresti 2016 - Eugen Huruba

Legislatia executorilor judecatoresti 2016 - Eugen Huruba

LibrariaDelfin

Descriere

Include:

● Legea nr. 188/2000
● Statutul UNEJ
● Regulamente
● Norme tehnice
● Onorarii
● Tabloul executorilor

 

Ca orice activitate juridica, si activitatea executorilor judecatoresti este reglementata de o serie de acte normative care stabilesc competenta, organizarea si functionarea activitatii, drepturile si indatoririle, raspunderea juridica a executorilor judecatoresti etc.


Lucrarea Legislatia executorilor judecatoresti se prezinta ca o selectie a celor mai importante acte normative care reglementeaza activitatea executorilor judecatoresti, actualizate pana la data de 1 aprilie 2016.

Principalul act normativ care reglementeaza activitatea executorilor judecatoresti este Legea nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, care, in decursul timpului, a suferit numeroase modificari.

Regulamentul de aplicare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti detaliaza si clarifica prevederile legii in ceea ce priveste constituirea si functionarea birourilor executorilor judecatoresti, a organizarii si desfasurarii examenelor sau concursurilor pentru admiterea in profesie si a examenului de definitivat, a raspunderii executorilor judecatoresti, precum si de organizare a activitatii birourilor, si a evidentelor acestora.

Nu mai putin important, statutul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti si a profesiei de executor judecatoresc stabileste obiectul si principiile de functionare ale Uniunii, structura organizatorica, calitatea de membru, drepturile si obligatiile si raspunderea executorilor judecatoresti.

Editia de fata cuprinde, de asemenea, Statutul Casei de Asigurari a Executorilor Judecatoresti (Hot. Congresului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti nr. 2/2014), publicat in M. Of. nr. 462 din 24 iunie 2014, dar si Tabloul executorilor judecatoresti pe anul 2015.

Lucrarea Legislatia executorilor judecatoresti constituie un instrument indispensabil atat profesionistilor dreptului, executori judecatoresti, magistrati, avocati, notari publici, consilieri juridici, cat si aspirantilor la aceasta profesie.

Nu in ultimul rand, lucrarea de fata se adreseaza studentilor facultatilor de drept, masteranzilor si doctoranzilor, ca suport pentru fundamentarea cunostintelor despre profesia de executor judecatoresc, precum si ca orientare in a accede la o cariera juridica in aceasta profesie.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator