• Istoria Regimentului 60 Parasutisti „Baneasa-Otopeni” (1950-1990) - Eugen Dorin Spataru
Istoria Regimentului 60 Parasutisti „Baneasa-Otopeni” (1950-1990) - Eugen Dorin Spataru

Istoria Regimentului 60 Parasutisti „Baneasa-Otopeni” (1950-1990) - Eugen Dorin Spataru

LibrariaDelfin

Descriere

Dupa desfiintarea primei unitati de parasutisti din Armata Romana – care a avut o viata de doar patru ani, din cauza vitregiilor vremii –, parasutismul militar a renascut la Tecuci, asemeni Pasarii Phoenix, prin munca si daruirea unor oameni pentru care plutirea sub cupola de matase era un mod de viata. Apoi, au fost povestea frumoasa de la Buzau, dar si o zbatere continua, cu multe cautari, pentru dezvoltarea unei specialitati unice.
Regimentul 60 Parasutisti „Baneasa-Otopeni” – unitate-etalon a Armatei Romane, in care s-a muncit cu abnegatie si devotament – a fost piatra de temelie pentru construirea celorlalte unitati de gen. Rezultatele s-au concretizat in pregatirea exemplara a multor generatii de luptatori, din toate structurile Armatei Romane, o traditie care se pastreaza si astazi.
Unitatea avea nevoie de o istorie, pentru ca a creat istorie. O istorie frumoasa, cu oameni curajosi, care trebuie sa fie cunoscuta – 40 de ani de plutire intre Cer si Pamant! Este, asadar, o datorie de constiinta a scoate la lumina evenimente peste care s-a asternut uitarea si oameni care au pus umarul la scrierea acestei minunate istorii a parasutismului militar romanesc.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator