• Durerile de burta vorbesc despre trecut - chirurgul care se folosea de cuvinte in loc de bisturiu - Ghislain Devroede
Durerile de burta vorbesc despre trecut - chirurgul care se folosea de cuvinte in loc de bisturiu - Ghislain Devroede

Durerile de burta vorbesc despre trecut - chirurgul care se folosea de cuvinte in loc de bisturiu - Ghislain Devroede

LibrariaDelfin

Produsul nu mai face parte din catalog, veti fi redirectionat catre alte produse similare in 15 secunde

Descriere

Dureri abdominale cronice, constipatie, diaree… Ce ascund aceste tulburari? Cum pot fi ele interpretate si tratate? Si, mai ales, de ce esueaza atatea operatii chirurgicale? Studiile arata ca o femeie din doua care consulta un gastroenterolog in legatura cu tulburari de colon a fost abuzata sexual in copilarie. Sigur, nu toate durerile de burta sunt de sorginte emotionala, dar exemplele prezentate in carte, extrase din indelungata experienta a vizionarului chirurg-psiholog Devroede, demonstreaza ingrozitorul impact pe care abuzul sexual il are asupra sanatatii victimei, mai precis asupra functiei intestinale.
Prof. Dr. Ghislain Devroede a fost un medic atipic. Format la celebra Mayo Clinic, in SUA, a devenit, la varsta de 35 de ani, seful Sectiei de chirurgie colorectala a Spitalului Universitar din Sherbrooke, avand la activ peste 300 de articole stiintifice si peste 400 de conferinte. A stiut sa impreuneze abordarile stiintifice cu cele ale introspectiei personale, atat pe plan intelectual, cat si emotional si corporal, prin multi ani de psihanaliza, noua ani de practica a strigatului primar, trei ani de formare in hipnoza eriksoniana, respiratia holotropica, dar si un an de formare pe tema „Psihanaliza si limbajul corpului“, cu Anne Ancelin Schutzenberger, cu ajutorul careia a inteles impactul clinic al secretelor de familie si al transmiterilor transgenerationale si care, ulterior, i-a prefatat cartea Copiii bolnavi de parinti. In 1993, la Montreal, a prezidat primul congres international dedicat procesului de vindecare, la care a reunit 1. 600 de participanti in jurul lui Dalai Lama.
Asa se face ca Ghislain Devroede, chirurg specializat in tulburarile de natura digestiva, isi transforma consultatiile in veritabila psihanaliza a pacientului care sfarseste prin a vorbi despre sine, despre propria familie, mergand pana la sursele problemei… iar operatiile nu mai au loc in mod sistematic. Lucrarea de fata ne propune o viziune integrata a abdomenului, a interactiunii sale cu psihicul si trecutul.
Prof. Dr. Devroede a profesat pana in ultima clipa, la varsta de 85 de ani. Lumea medicala si pacientii de care s-a ocupat timp de 60 de ani ii aduc omagiu pentru curiozitatea fata de tot ce este vizibil, tangibil si, deopotriva, pentru ceea ce este impalpabil, invizibil, dar crucial.

„Cand vad pe cineva plangand, nu voi afla mare lucru facand o analiza chimica a lacrimilor sale; aflu mai multe din povestea pacientului decat dintr-o radiografie.“
– Prof. Dr. Ghislain Devreode

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator