• Dincolo de DSM. Alternativa centrata pe procese pentru diagnostic si interventie in psihoterapie - Steven C. Hayes, Stefan Hofmann
Dincolo de DSM. Alternativa centrata pe procese pentru diagnostic si interventie in psihoterapie - Steven C. Hayes, Stefan Hofmann

Dincolo de DSM. Alternativa centrata pe procese pentru diagnostic si interventie in psihoterapie - Steven C. Hayes, Stefan Hofmann

LibrariaDelfin

Descriere

In calitate de profesionisti in domeniul sanatatii mintale, stim ca fiecare client este unic si ca problemele fiecaruia sunt rezultatul unei combinatii complexe de factori biopsihosociali. Cu toate acestea, modelul actual reprezentat de DSM limiteaza semnificativ modul in care ne tratam clientii, ducand de cele mai multe ori la un diagnostic „generic”, adesea chiar gresit. Volumul de fata pune sub semnul indoielii premisele formulate in DSM, propunand alternativa bazata pe dovezi a unei abordari centrate pe procese a terapiei si un plan pentru implementarea acesteia.
Beneficiind de contributiile unor clinicieni si cercetatori de renume in domeniu, cartea contureaza strategii pentru a interveni in mod mai flexibil asupra unei mari varietati de probleme psihologice. Veti intelege mai bine conceptualizarea de caz bazata pe procese si veti invata cum sa recurgeti la o abordare personalizata, dar validata stiintific, in locul diagnosticului bazat pe sindrom.
Fie ca sunteti practician, cercetator, student, formator sau un alt tip de specialist in domeniul sanatatii mintale, aceasta carte va pune la dispozitie tot ce va este necesar pentru a crea o abordare mai adaptata fiecarui client si mai eficienta in evaluare si tratament.

Steven Hayes, PhD, este Nevada Foundation Professor in cadrul departamentului de psihologie al University of Nevada, din Reno. Este unul dintre cei mai citati psihologi in viata, punand bazele si participand la crearea ACT.
Stefan G. Hofmann, PhD, este profesor de psihologie in departamentul de neurostiinte si psihologie al Boston University. A fost presedinte al unui numar mare de organizatii profesionale, iar in prezent este editor sef al revistei Cognitive Therapy and Reasearch.

Proiect realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator