• Cheita de aur sau minunatele patanii ale lui Buratino - Alexei Tolstoi
Cheita de aur sau minunatele patanii ale lui Buratino - Alexei Tolstoi

Cheita de aur sau minunatele patanii ale lui Buratino - Alexei Tolstoi

LibrariaDelfin

Descriere

Cheita de aur sau minunatele patanii ale lui Buratino este o poveste clasica pentru copii scrisa de Alexei Tolstoi. Este o adaptare a celebrului roman "Pinocchio"; Tolstoi a auzit povestea lui Pinocchio, care se nascuse odata cu el, si a vrut sa o spuna mai departe altor copii. Pentru ca o uitase, a recreat-o sub forma pataniilor lui Buratino. Bucura-te de acest frate al lui Pinocchio, alaturi de toti prietenii si adversarii lui.
Povestea urmareste aventurile lui Buratino, o marioneta din lemn care isi doreste sa devina un baiat adevarat. Buratino este creat de mesterul Carlo.
Povestea este plina de aventura, umor si invataminte morale si a devenit una dintre cele mai iubite si cunoscute povesti pentru copii. Este considerata o capodopera a literaturii pentru copii si a fost adaptata in diverse forme, inclusiv in filme, piese de teatru si desene animate. 


Alexei Nikolaevici Tolstoi a fost un scriitor rus remarcabil, nascut pe 10 ianuarie 1883 si decedat pe 23 februarie 1945. El a fost cunoscut pentru varietatea si profunzimea operei sale literare, care a cuprins romane, povestiri scurte, poezii, piese de teatru si literatura pentru copii.
Tolstoi s-a nascut intr-o familie nobila rusa si era verisor al faimosului romancier Lev Tolstoi. A studiat la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, unde a fost influentat de miscarea simbolista si a inceput sa-si dezvolte propriul sau stil literar.
Una dintre cele mai populare opere ale sale este Cheita de aur sau minunatele patanii ale lui Buratino, o adaptare a povestirii lui Carlo Collodi "Pinocchio". Aceasta lucrare a fost iubita de generatii intregi de cititori si este considerata un clasic al literaturii pentru copii.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator