• Bucurestiul fanariot. Administratie, mestesuguri, negot - Tudor Dinu
Bucurestiul fanariot. Administratie, mestesuguri, negot - Tudor Dinu

Bucurestiul fanariot. Administratie, mestesuguri, negot - Tudor Dinu

LibrariaDelfin

Produsul nu mai face parte din catalog, veti fi redirectionat catre alte produse similare in 15 secunde

Descriere

Ampla cercetare a lui Tudor Dinu urmareste sa reconstituie civilizatia Bucurestiului de secol XVIII sub toate aspectele ei.
Primul volum al lucrarii se intitula „Biserici, ceremonii, razboaie“. Volumul de fata se apleaca asupra modului de administrare a orasului, a sistemului de asistenta sociala si medicala, a vietii economice (mestesuguri, industrie, comert), dar si asupra catastrofelor naturale ce au lovit Bucurestii. Ultimul volum al monografiei va fi dedicat vietii cotidiene si vietii mondene, invatamantului, culturii si alogenilor din capitala Valahiei fanariote.
 
TUDOR DINU (n. 1978) este conferentiar la Universitatea din Bucuresti, unde preda limba, literatura si civilizatia greaca. A sustinut prelegeri si conferinte, ca profesor invitat, la universitatile din Atena, Nicosia, Berlin, Kiev si Brno si la mai multe societati stiintifice din Grecia. In ultimii ani, a participat la cele mai importante congrese internationale de studii neoelene (Granada, 2010; Nicosia, 2012; Tbilisi, 2012; Atena, 2012; Paris, 2013; Salonic, 2014, Komotini, 2015; Bucuresti, 2015; Veliko Tirnovo, 2016; Atena, 2017; Chios, 2017). In 2014, a fost ales secretar general al Societatii Europene de Studii Neoelene. Lucrarile sale dedicate unor chestiuni de filologie, istorie, civilizatie greaca veche, bizantina si postbizantina, precum si elenismului din tarile romane au fost tiparite in Romania, Grecia, Cipru, Franta, Cehia, Letonia, Ucraina si Georgia. A publicat traduceri din autori antici (Aristofan, Plutarh, Iamblichos, Seneca, Plinius Maior) si moderni (Iannis Ritsos, Nikos Engonopoulos, Andreas Empirikos, Hristos Iannaras etc.). Este fondatorul si redactorul-sef al primei reviste romanesti de studii neoelene, Neograeca Bucurestiensia. La Editura Humanitas, a publicat volumele Mihai Viteazul, erou al eposului grec (2008), Dimitrie Cantemir si Nicolae Mavrocordat – rivalitati politice si literare la inceputul secolului XVIII (2011), Bucurestiul fanariot. Biserici, ceremonii, razboaie (2015), Bucurestiul fanariot. Administratie, mestesuguri, negot (2017). In duminica de Florii a anului 2018 a fost innobilat la Constantinopol de catre Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, care i-a acordat titlul bizantin de archón hypomnematógraphos.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator