• Viata de vanzare - Yukio Mishima
Viata de vanzare - Yukio Mishima

Viata de vanzare - Yukio Mishima

LibrariaDelfin

Descriere

Traducere si note de Andreea Sion
 
Roman-cult, aparut initial in foileton in revista Shukan Playboy, in 1968, Viata de vanzare a fost relansat in 2015, in timpul evenimentelor dedicate implinirii a 90 de ani de la nasterea lui Yukio Mishima. Noua editie, publicata in volum, a cunoscut un mare succes, in nici doua luni ajungand pe primul loc in topurile vanzarilor de carte, iar in ianuarie 2018 postul de televiziune BS Japan a inceput difuzarea unui serial inspirat de roman. In colectia „Raftul Denisei“ apare prima traducere din lume a acestei capodopere recent redescoperite.
Intr-o buna zi, tanarul Hanio are o halucinatie care-l afecteaza atat de puternic, incat se hotaraste sa-si puna capat zilelor. Tentativa sa de sinucidere esueaza, de aceea cauta alta cale pentru a-si atinge scopul: publica un anunt in ziar, oferindu-si viata spre vanzare oricui ar avea nevoie de ea. Clientii nu intarzie sa apara, transformandu-l pe Hanio in eroul unor aventuri iesite din comun, de multe ori la limita fantasticului.

De trei ori nominalizat la Premiul Nobel pentru literatura, prozatorul, poetul si dramaturgul YUKIO MISHIMA este unul dintre scriitorii japonezi emblematici ai secolului trecut. Kimitake Hiraoka, pe numele sau adevarat, s-a nascut in 1925 la Tokyo intr-o familie de samurai si incepe sa scrie inca de la varsta de doisprezece ani. La saisprezece debuteaza in prestigioasa revista literara Bungei-Bunka. Pentru a-si ascunde identitatea fata de tatal sau, adept al unei educatii stricte, in conformitate cu cerintele traditiei, adopta pseudonimul Yukio Mishima. In 1943 se inscrie la Facultatea de Drept a Universitatii Imperiale din Tokyo. Cinci ani mai tarziu ii apare primul roman, Confesiunile unei masti (Humanitas, 2003), care il propulseaza in randul celor mai cunoscuti scriitori ai noii generatii. Mishima incepe astfel o cariera literara fulminanta, publicand constant romane, printre care se numara: Tumultul valurilor (1954; Humanitas Fiction, 2010), Templul de aur (1956; Humanitas, 2000), Dupa banchet (1960; Humanitas, 2004; Humanitas Fiction, 2015), Amurgul marinarului (1963; Humanitas Fiction, 2017), Viata de vanzare (1968; Humanitas Fiction, 2018), Soare si otel (1970; Humanitas, 2008). Zapada de primavara (1968; Humanitas Fiction, 2009), primul volum al tetralogiei Marea fertilitatii, este urmat de romanele Cai in galop (1969; Humanitas Fiction, 2010), Templul zorilor (1970) si Ingerul decazut (1970; Humanitas Fiction, 2012). Autor prodigios, a scris numeroase povestiri si treizeci si trei de piese de teatru. Intreaga viata a lui Mishima a fost marcata de preocuparea obsesiva pentru codul onoarei samurailor (vezi eseul sau Calea samuraiului, aparut in 1967; Humanitas, 2007). Aceasta il va impinge pe 25 noiembrie 1970, ziua in care incheie ultimul volum al tetralogiei, la gestul sinuciderii rituale prin seppuku. La 16 aprilie 1972 se va sinucide bunul sau prieten Yasunari Kawabata.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator