• Nunta: Rochia de mireasa - Rachel Hauck
Nunta: Rochia de mireasa - Rachel Hauck

Nunta: Rochia de mireasa - Rachel Hauck

LibrariaDelfin

Descriere

Nunta: Rochia de mireasa de Rachel Hauck ne face cunostinta cu Charlottle Malone, o tanara care fusese crescuta de mama ei, si, ulterior, dupa moartea acesteia, de batrana Gert. Lipsita de o familie adevarata inca din copilarie, Charlotte se simte nesigura in privinta motivului care o determina sa se casatoreasca cu arhitectul Tim Rose, barbatul a carui cerere in casatorie o acceptase dupa doar doua luni. Dar se pare ca ea nu este singura care are astfel de incertitudini…
 
„Pana acum patru luni, se simtea la adapost in viata ei linistita, confortabila si previzibila. Apoi antreprenorul care ii renovase magazinul a convins-o, dupa ce i-a tinut un discurs, sa-i accepte invitatia la masa de Craciun. A asezat-o langa Tim Rose, schimbandu-i astfel viata.”
 
Autoarea cartii, Rachel Hauck, este o scriitoare americana de succes, romanele ei devenind bestselleruri in topurile New York Times, USA Today sau Wall Street Journal. „Nunta: Rochia de mireasa” a fost numit Romanul Inspirator al Anului de catre Romantic Times si reprezinta o lectura cum nu se poate mai placuta pentru toti iubitorii povestilor de dragoste. 
Pe Charlottle Malone o intalnim pe Muntele Rosu – „un munte incarcat de secrete” -, pe domeniul Ludlow, ratacind printre obiecte vechi la Licitatia anuala de antichitati care strange fonduri pentru saraci. Un cufar misterios ii atrage atentia, si il cumpara, contra sumei de o mie de dolari, desi nu are nevoie de el. 
 
„Poate cufarul acesta n-ar trebui deschis. Poate ca Omul Violet nu stia ce spune. Poate ar trebui sa care chestia asta afara, s-o arunce la tomberon, inainte ca orice ar fi salasluit inauntrul ei sa se trezeasca la viata si sa i se furiseze intr-o noapte in pat. Sau si mai rau in inima.”
Charlotte detine un magazin de rochii de mireasa in Birmingham. Cu ajutorul unui cec misterios, de 100 de mii de dolari, tanara isi renoveaza magazinul si isi traieste visul, acela de a-si face clientele fericite, alegandu-le cele mai potrivite rochii. Doar pentru ea nu poate gasi rochia ideala de mireasa, desi mai sunt numai doua luni pana la nunta…
 
Nunta: Rochia de mireasa” este o carte puzzle, care aduna laolalta fragmente de actiune si personaje din timpuri diferite. Iar puntea de legatura intre toate aceste piese este rochia de mireasa. 4 povesti, 4 femei, o rochie. Un roman plin de mister care te tine cu sufletul la gura pana la ultima pagina…
O incursiune in necunoscut…
Dupa ce ne face cunostinta cu Charlotte, autoarea ne teleporteaza in Birminghamul anului 1912, unde o cunoastem pe Emily Lee Canton, o tanara ce urmeaza sa se casatoreasca cu Phillip Saltonstall. Ceea ce acum va parea doar o incursiune in necunoscut, se va dovedi spre finalul romanului, a fi, de fapt, o incursiune in originile povestii.
Chiar inainte ca Phillip Saltonstall sa o ceara oficial de sotie, Emily il intalneste pe fostul ei prieten din facultate, Daniel Ludlow, care renunta la cariera de baseballist pentru a o recuceri. 
Daniel Ludlow crescuse fara mama, fusese nevoit sa se descurce singur de tanar, terminase o facultate, isi gasise un post de profesor la cea mai prestigioasa scoala din oras si mai presus de toate, o iubeste sincer pe Emily.
Phillip Saltonstall, pe de alta parte, era mostenitorul averii familiei Saltonstall, urma sa fie un lider al orasului Birmingham, iar Emily, in calitate de sotie a lui, urma sa nu duca lipsa de nimic si sa faca parte dintr-o clasa sociala superioara. Aceasta casatorie este in acelasi timp foarte convenabila si pentru parintii lui Emily, de aceea depun eforturi mari pentru ca fiica lor sa nu isi schimbe optiunea. 
Imediat dupa intalnirea cu Daniel, Phillip o cere de nevasta, iar ea accepta. Cand se simte foarte fericita pentru alegerea facuta, afla de la Molly, servitoarea casei, ca scrisorile de dragoste pe care Daniel i le trimisese in cele 5 luni cat fusese plecat din oras, fusesera ascunse de tatal ei in grajd. Le gaseste si se apuca sa le citeasca. 
In scurt timp, descopera ca Phillip nu este chiar barbatul perfect care se astepta toata lumea sa fie, insa, in ciuda acestui fapt, pregatirile pentru nunta continua… Emily va fi dispusa sa treaca peste toate convenientele epocii pentru a se alege cu rochia de mireasa mult visata. Cum va ajunge ea insa la inchisoare? Cine se afla in spatele acestui plan diabolic? Ce decizie va lua Emily in ziua nuntii? Raspunsurile la toate aceste intrebari vor fi in egala masura neasteptate si surprinzatoare…
„Supravietuise mortii mamei. Supravietuise sa fie crescuta de batrana Gert, cea morocanoasa, dar blanda. Supravietuise tuturor serilor de Craciun si tuturor zilelor de nastere petrecute de una singura. Cum sa nu supravietuiasca unui lucru atat de marunt, de neinsemnat? O logodna rupta?! O, categoric va supravietui acestei seri! Fara nicio indoiala!”
 
Revenind la Charlotte din zilele noastre, temerile ei se dovedesc in cele din urma justificate, intrucat, Tim Rose o anunta ca nu mai este la fel de hotarat ca la inceput in privinta nuntii, si decide sa o amane. Charlotte, mult mai categorica, decide ca e mai bine sa aleaga intre casatorie si despartire. Iar alegerea lui Tim nu va fi in favoarea iubirii. Charlotte constata ulterior, ca visul repetitiv pe care il avusese inainte de a-l intalni pe Tim, fusese premonitoriu. Si chiar daca il iubea pe Tim, ceva o facuse sa aiba indoieli si sa ezite. 
Totul se schimba in momentul in care in magazinul ei de rochii isi face aparitia barbatul care ii vanduse cufarul. Acesta o intreaba daca l-a deschis, iar Charlotte are sentimentul straniu ca barbatul era tatal ei. Isi propune sa afle ce este inauntrul misteriosului cufar, insa pentru asta are nevoie de ajutor. Cufarul este atat de bine inchis, incat, e nevoie de unelte profesionale pentru a-l deschide. Cine o va ajuta pe Charlotte sa il deschida? Care este povestea rochiei din interior? Raspunsurile vor fi surprinzatoare, iar lectura cartii pare ca abia acum incepe…

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator