• Nu vedeti nimic - Daniel Arasse
Nu vedeti nimic - Daniel Arasse

Nu vedeti nimic - Daniel Arasse

LibrariaDelfin

Descriere

Stiinta nu trebuie sa fie neaparat serioasa, teapana, morocanoasa. De ce, in numele unei triste stiinte, istoricii artei vor ca nimeni sa nu rada, de pilda, in fata picturii? Ce dumnezeului cauta un ditamai melcul in prim-planul unei respectabile Bunevestiri? De ce Bruegel i-a aplicat regelui negru Gaspar un tratament atat de aparte in Adoratia Magilor? De ce parul Mariei Magdalena este atat de lung in picturi? Venus din Urbino este in tablou sau in alta parte? Cum se face ca Foucault a produs un anacronism atat de evident in analiza consacrata Meninelor?
Structurat in sase scurte fictiuni narative, tot atatea anchete asupra evidentelor vizibilului, inclasabilul volum Nu vedeti nimic ne ofera viziunea pasionala si pasionanta a unuia dintre cei mai straluciti specialisti in arta Renasterii.
Anchetand cu umor si subtilitate tablouri celebre ale lui Velázquez, Titian, Bruegel sau Tintoretto, Daniel Arrase ne invata - intr-o declaratie de iubire facuta picturii - sa privim ceea ce vedem.
"Ceea ce sporeste placerea lecturii – in care n-am regasit nimic din rigiditatea limbajului academic – este acest joc al ipotezelor si al demonstratiilor, care imprima eseurilor un aer detectivistic. A intelege o pictura sau doar un element al compozitiei devine dintr-odata un act pasionant si incitant." 

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator