• Martiriul Sfintilor Brancoveni (format mare cartonat) - Carte Ortodoxa (1)
Martiriul Sfintilor Brancoveni (format mare cartonat) - Carte Ortodoxa (1)

Martiriul Sfintilor Brancoveni (format mare cartonat)

Libris

Descriere
Editie jubiliara 1714-2014
300 de ani de la savarsirea muceniceasca a Brancovenilor


Cartea de fata nu are pretentia de a fi considerata un martirologiu, in sensul hagiografic al cuvantului, ci este cu prisosinta o culegere de documente si marturii ale celor care au fost contemporani cu Sfintii Brancoveni...

Cartea de fata nu are pretentia de a fi considerata un martirologiu, in sensul hagiografic al cuvantului, ci este cu prisosinta o culegere de documente si marturii ale celor care au fost contemporani cu Sfintii Brancoveni: patru cuvantari bisericesti alcatuite si rostite de stefan si Radu Brancoveanu, cele din urma scrisori ale voievodului, corespondenta diplomatica din Constantinopol despre mazilirea, intemnitarea si decapitarea domnitorului si a celor dimpreuna cu dansul, 15 august 1714 in cronicile romanesti si straine, relatari ale martorilor oculari, intaiul canon de rugaciune inchinat sfintilor mucenici brancoveni.

Cele mai mari evenimente ale istoriei firii omenesti sunt Sfintii. si sunt cele mai mari evenimente, pentru ca, desi ei traiesc intr-un anume timp, imbratiseaza, prin puterea rugaciunii, intreaga fire omeneasca, nefiind hotarniciti de timp. Sfintii, acesti oameni care L-au dorit si Il doresc cu adevarat pe Dumnezeu, poarta „pe umerii“ rugaciunilor lor intreaga fire omeneasca; si, poate, doar la Infricosatoarea Judecata vom afla cat bine ne-au facut ei noua, tuturor.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator

Alții au căutat și

TrenciuriSepcute