• Eduard Gruber intemeietorul psihologiei experimentale in Romania - Aurel Stan - Psiho,psihanaliza, Log (1)
Eduard Gruber intemeietorul psihologiei experimentale in Romania - Aurel Stan - Psiho,psihanaliza, Log (1)

Eduard Gruber intemeietorul psihologiei experimentale in Romania - Aurel Stan

Aurel Stan

Descriere

Din Cuprins:
◊ Tineretea unui exuberant
◊ Activitatea de cercetare din laboratorul lui Wundt
◊ Congresul mondial de psihologie de la Londra. Triumful lui Gruber
◊ Teza de doctorat a lui Eduard Gruber
◊ Proiectul de organizare a laboratorului de psihologie experimentala asa cum l-a propus Eduard Gruber
◊ Laboratoarele de psihologie din perioada in care a trait Eduard Gruber
◊ Activitatea in universitatea ieseana
◊ Posteritatea lui Gruber

Volumul dedicat vietii si activitatii intemeietorului psihologiei experimentale in context national, Eduard Gruber, are un caracter de noutate absoluta, fiind prima biografie a unei personalitati stiintifice din domeniul psihologiei din Romania, constituind totodata o completare a unui regretabil gol informational in domeniul istoriei stiintei din tara noastra. Este istoria vietii si activitatii profesional-stiintifice a unei personalitati care a depus un extraordinar efort pentru a afirma psihologia romaneasca la nivel european, straduinta care, din pacate, a fost "recunoscuta" o buna perioada de timp prin ignorare si uitare de catre mediul cultural si stiintific de la noi. Dupa aproape 100 de ani de la nastere, urmeaza o perioada in care Gruber revine progresiv in atentie, fiindu-i consacrate mai multe articole de comentare a meritelor pe care le are in psihologia romaneasca. Lucrarea de fata trece in revista aceste valorizari ale creatiei lui Eduad Gruber si le completeaza cu date si evenimente neabordate pana in prezent.
Pe langa evenimente din evolutia sa sociala, culturala si stiintifica, cartea contine consideratii oportune si bine documentate referitoare la istoria psihologiei, metodologia cercetarii stiintifice in psihologie si la aplicatii ale psihologiei in domeniul cercetarii operelor literare. Lucrarea de fata se refera pentru prima data la continutul activtitatii stiintifice si la cel al comentariilor marilor personalitati ale vremii la adresa pionierului psihologiei experimentale din tara noastra. Cartea prezinta interes pentru psihologi, pedagogi, sociologi, filologi si pentru cei interesati de istoria stiintei romanesti.

Aurel Stan


Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Alții au căutat și

SepcuteIi romanesti stilizateRochite de inCreepers romaniaTrenciuriIi romanesti ieftineSandale romaneIi romanesti de vanzareBluze ii romanestiRochii de in