• Cautand-o pe Alaska - John Green - Carti pentru adolescenti, Young Adult (1)
Cautand-o pe Alaska - John Green - Carti pentru adolescenti, Young Adult (1)

Cautand-o pe Alaska - John Green

John Green

Descriere

Miles Halter, un adolescent singuratic pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre in ultimele lor clipe de viata – pleaca la scoala cu internat Culver Creek in cautarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut“.

Acest Necunoscut se dovedeste mai tulburator decat si-ar fi imaginat vreodata cand in noul sau cerc de prieteni isi face intrarea seducatoarea Alaska Young. Inteligenta, amuzanta, imprevizibila, Alaska il atrage intr-o lume misterioasa de lumini si umbre, ce sta sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simon Bolivar, faimosul general imortalizat de Gabriel Garcia Marquez: „Cum o sa mai ies eu din labirintul asta?“ Nimic nu va mai fi la fel...


Fragment:

"Cu o sută de zile înainte 
— N-aş vrea să pun această întrebare evidentă, dar de ce Alaska? am întrebat-o eu.
Tocmai primisem înapoi testul la algebră avansată şi am fost străbătut de un val de admiraţie pentru Alaska, de vreme ce lecţiile ei îmi pavaseră calea către un minus opt. Ne aflam în sala TV, uitându-ne la MTV sâmbătă mohorâtă şi înnorată. În sala TV, mobilată cu canapele lăsate în urmă de generaţiile anterioare, plutea un miros de praf şi de mucegai - şi, probabil din acest motiv, nu era aproape niciodată ocupată. Alaska a luat o gură de Mountain Dew şi mi-a luat mâinile într-ale ei. 
— Intr-un târziu tot soseşte. În regulă, deci mama era un fel de hipiotă când eram mică. Ştii tu, purta pulovere pe care şi le împletea singură, fuma multă iarbă etcetera. Şi tata era genul de republican convins, aşa incânt, atunci cand m-am născut, mama a vrut să-mi pună numele de Harmony Springs Young, iar tata voia Mary Frances Young.
In timp ce vorbea, dădea din cap pe ritmul muzicii de la MTV, cu toate că acel cântec era genul de baladă pop la comandă pe care ea pretindea că o detestă.
—Aşa că în loc să-mi pună numele de Harmony sau Mary, ei s-au pus de acord să mă lase pe mine să hotărăsc. Aşa că, atunci când eram mică, mă strigau Mary. Adică, spuneau scumpo sau ceva de genul, dar pe formularele de la şcoală şi în chestii de-astea, numele meu era Mary Young. Iar apoi, la cea de-a şaptea aniversare a mea, cadoul pe care mi l-au făcut a fost să mă lase să-mi aleg numele. Mişto, nu? Aşa că mi-am petrecut întreaga zi studiind globul pământesc al tatălui meu şi încercând să găsesc un nume drăguţ. Iar prima mea alegere a fost Ciad, ca tara aia din Africa. Dar apoi tata mi-a spus că Ciad era un nume de băiat, aşa că am ales Alaska.
Mi-aş fi dorit ca părintii mei să mă fi lăsat pe mine să-mi aleg numele. Dar au ales singurul nume pe care primii născuti Halter l-au avut vreme de secole.
— Dar de ce Alaska? am întrebat-o. Mi-a zâmbit.cu coltul drept al gurii.
— Ei bine, mai târziu am aflat ce însemna. Provine dintr-un cuvânt din limba populaţiei aleute, Alyeska. inseamnă „locul de care se sparg valurile" şi îmi place la nebunie. La acea vreme n-am văzut decât că scria Alaska pe glob. Şi era mare, aşa cum voiam şi eu să fiu. Şi era al naibii de departe de Vine Station, Alabama, asa cum voiam sa fiu si eu. "
 

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator

Alții au căutat și

TrenciuriSepcute